Velká část lidí, kteří by potřebovali koupit nové auto, raději nákup auta odložila na neurčito. Důvodem je všudypřítomné zdražování, kterému Češi čelí už více než dva roky. Lidé si velice dobře uvědomují, že důležitější je každý měsíc zaplatit to co je opravdu důležité. Část lidí zase nové auto nechce, protože jim stačí to staré. Nejdůležitější ale je, aby všichni jezdili bezpečnými vozy. A to je právě problém starých aut – většina z nich už bezpečná ani být nemůže.

Všichni ví, že auta musí absolvovat pravidelně každé dva roky technickou kontrolu na registrovaných stanicích technické kontroly. Týká se to všech vozidel starších 5 let. Bohužel mnozí majitelé vozidel si na technických stanicích udělali kamarády, kteří jim potvrdí že jejich jinak nebezpečné auto je způsobilé k provozu na pozemních komunikacích. Toho si všimla už ji Policie, která namátkově vozí kontroluje přímo v provozu.

klíč k autu

I starší auto sice může být s láskou opečovávané a bezpečné, ale na mnoha vozidlech je na první pohled patrné, že to jejich majitelé s péčí příliš nepřehání. Pokud máte také starší auto a nechcete do něho už investovat peníze, možná je opravdu čas koupit si nové. Na nové auto dnes nemusíte mít naspořené peníze, protože je tu možnost koupit si auto na splátky a nebo na leasing.

podpis smlouvy

Zajímá vás půjčka na auto bez registru a akontace? Akontace je situace, kdy prodejci vozidla zaplatíte přímo na místě určitou částku z celkové hodnoty vozu. Vyžaduje ji naprostá většina prodejců automobilů. Musíte tedy počítat s tím, že v naprosté většině případů budete muset akontací uhradit. Mnozí prodejci nabízí akontaci už od 10% z celkové částky, což není nějak vysoká suma.

Co se týče registru, do něj se dostávají lidé kteří neplní své finanční závazky. Nejen banky, ale i prodejci vozů si registry prochází, aby vozidlo neprodali na splátky někomu kdo ho splácet nebude. Pokud máte exekuce nebo jste v insolvenci, vůz na splátky nezískáte.

Back to Top